Васильківський район. Відділ освіти Васильківської РДА

 

ЗНО 2013

 

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2013 року

Корисно. Просто. Надійно.

Шановні абітурієнти!

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ПЗНО) проводитиметься в березні 2013 року з усіх предметів зовнішнього незалежного  оцінювання (ЗНО).

За наслідками соціологічних досліджень для 80% опитаних першокурсників пробне тестування стало запорукою успішного проходження  ЗНО.

Право проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (далі – пробне тестування) у Дніпропетровській та Запорізькій  областях надано Дніпропетровському регіональному центру оцінювання якості освіти (далі - ДпРЦОЯО).

Порядок проведення пробного тестування регламентовано «Положенням про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти», затвердженим наказом МОН України від 29.05.2008 № 479, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.06.2008 за № 522/15213 (зі змінами).

Ознайомитися з Правилами проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у Дніпропетровській та Запорізькій областях у 2013 році.

Проведення пробного тестування здійснюється за технологією та процедурами, що розробляються Українським центром оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО).

Тести пробного тестування відповідають програмам ЗНО, укладаються Українським центром оцінювання якості освіти і є максимально наближеними до тих, що будуть надані під час основного ЗНО.

Місце проведення - пункти пробного тестування, що будуть створені з дотриманням вимог УЦОЯО до їхньої організації.

Пробне тестування надає можливість підготуватися до ЗНО та провести власне тренування:
•    проходження процедури тестування;
•    заповнення бланків відповідей;
•    розподілу часу роботи з тестами.

Пробне ЗНО допоможе визначити власний рівень знань, скорегувати  підготовку до тестувань на заключній стадії, а також психологічно адаптуватися до основної сесії ЗНО.

Учасники пробного тестування отримують:
•    бланки з правильними відповідями та методику визначення результатів (після завершення процедури пробного тестування);
•     можливість визначити власні результати пробного оцінювання за рейтинговою шкалою 100-200 балів (інформацію буде розміщено на нашому сайті на інформаційних сторінках «Особистий кабінет учасника ПЗНО»).

Звертаємо увагу, що результати пробного ЗНО НЕ використовуються для участі в конкурсі під час вступу до вищих навчальних закладів.

Пробне тестування, як і ЗНО 2013, проводитиметься з одинадцяти предметів.

Графік проведення пробного ЗНО 2013 року:

Дата проведення Предмет тестування*
23 березня 2013 року українська мова і література, англійська, німецька, французька, іспанська мови, біологія, фізика, російська мова, всесвітня історія
30 березня 2013 року математика, історія України, хімія, географія, світова література

*Предмети тестування, зазначені в один день, розпочинаються одночасно.

Пробне тестування проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб і є неприбутковим для організаторів. Вартість одного тестування становить 89 грн.

Зареєструватися для участі у пробному ЗНО Ви зможете у термін з 1 листопада 2012 року  (з 08.00) до 30 листопада  2012 року (до 24.00) на нашому сайті.

Щоб  реєстрація пройшла вдало, ознайомтеся з Пам'яткою…

Вдале тренування – впевненість в своїх знаннях та силах!


 

Реєстрація для участі в ЗНО 2013

Увага! Реєстрацію для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочато!

http://dneprtest.dp.ua/docs/2013/main/showinfo1_reg_2013.pdf

Реєстрація осіб для участі у ЗНО 2013 триватиме з 4 січня до 5 березня 2013 року

Участь в ЗНО може взяти особа, яка має повну загальну середню освіту або є учнем (студентом) випускного класу (курсу) навчального закладу системи загальної середньої освіти та зареєструвалася в установленому порядку.

Що необхідно для реєстрації?

Крім вищезазначених документів, необхідно підготувати 2 ідентичні фотокартки для документів розміром 3Х4.

 

Звертаємо увагу!

Випадки, в яких під час реєстрації необхідно надавати додаткові документи:

1. Особи, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для участі в тестуваннях, в разі потреби, надають висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов проходження ЗНО. Важливо врахувати, що Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році для осіб, які згідно з висновками закладів охорони здоров’я мають обмежені можливості пересування, передбачено створення умов для проходження ЗНО в аудиторіях, розташованих на нижніх поверхах пунктів тестування, а для осіб, які мають вади слуху – в аудиторіях, де здійснюється сурдопереклад. Рішення стосовно реєстрації для участі в ЗНО 2013 осіб, які потребують створення вищеназваних або інших специфічних умов для проходження ЗНО приймаються регламентною комісією регіонального центру оцінювання якості освіти (далі – регламентна комісія).

2. Особи, у документах яких є розбіжності в персональних даних (прізвище, ім’я, по батькові тощо), надають копію документа про зміну прізвища, ім’я, по батькові;

3. Особи, у яких документи оформлені іноземною мовою, до копій документів додають переклади цих документів державною мовою, завірені нотаріально. Детальніше ...

  1. Обрати напрям навчання (спеціальність) та вищий навчальний заклад, в якому бажаєте навчатися.
  2. Звернутися до приймальної комісії обраного ВНЗ (або на веб-сайт цього ВНЗ) та ознайомитися з правилами прийому, в тому числі з переліком конкурсних предметів, результати з яких мають бути зазначені в Сертифікаті учасника ЗНО.
  3. Ознайомитися з порядком реєстрації для участі в ЗНО 2013.

    Врахувати, що під час реєстрації можна обрати для складання ЗНО не більше 4-х предметів із даного переліку: українську мову і літературу, математику, історію України, фізику, біологію, хімію, географія, всесвітню історію, світову літературу, російську мову, іноземну мову (одну за вибором – англійську, німецьку, французьку, іспанську).

  4. Підготувати необхідні для реєстрації документи:

    – копію паспорта
    (для осіб, які народилися 1 вересня 1996 року та пізніше і не отримали паспорт – копію свідоцтва про народження);
    – копію документа про повну загальну середню освіту / для осіб, які не мають документа про повну загальну середню освіту, але здобудуть повну загальну середню освіту до 1 липня 2013 року – довідку з навчального закладу за формою, визначеною Українським центром оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО).

  5. Оформити належним чином без помилок заяву-реєстраційну картку.

    Це можна зробити самостійно, скориставшись спеціальною комп'ютерною програмою на сайті УЦОЯО або Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (далі – ДпРЦОЯО), або звернутися за допомогою до одного з пунктів реєстрації.

  6. Надіслати поштою (рекомендованим відправленням з описом вкладення) комплект реєстраційних документів до ДпРЦОЯО.

    Більш детальну інформацію про вимоги до оформлення комплекту реєстраційних документів та порядок його відправлення до ДпРЦОЯО Ви маєте можливість отримати з листівки «Реєструємося для участі у ЗНО 2013» та Презентацією про реєстрацію для участі у ЗНО 2013.

    Регламентна комісія має право відмовити в реєстрації в разі недотримання всіх вимог до оформлення пакету реєстраційних документів, а також їх відправлення після завершення строків реєстрації.

  7. Отримати поштове відправлення від ДпРЦОЯО.

    Підтвердженням реєстрації є надісланий ДпРЦОЯО Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Якщо після отримання Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання виникла необхідність внесення змін в персональні дані або зміни предметів тестування, необхідно пройти всю процедуру реєстрації з початку (див. п.3-7 цієї статті) та додати до комплекту вищезазначених документів ще й отриманий в цьому році Сертифікат.

 


 

Календар проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту від 20.11.2012 затверджено наказ № 1297 "Про затвердження Календарного плану підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році".  Згідно з яким, реєстрація учасників ЗНО розпочнеться з 4 січня і триватиме до 5 березня 2013 року, тестування проводитиметься в період з 3 червня до 27 червня за наступним графіком:

Календар ЗНО 2013

З 4 січня до 5 березня 2013 року Реєстрація учасників ЗНО 2013
23, 30 березня  2013 року Проведення пробного ЗНО 2013
3 червня до 27 червня 2013 року Проведення основної сесії ЗНО
3 червня 2013 року Тестування з хімії
5,6 червня 2013 року Тестування з української мови і літератури
8 червня 2013 року Тестування з іноземних мов (англійська, німецька, французька та іспанська мови)
10 червня 2013 року Тестування з російської мови
12,13 червня 2013 року Тестування з математики
15 червня 2013 року Тестування з географії
17 червня 2013 року Тестування з всесвітньої історії
19,20 червня 2013 року Тестування з історії України
22 червня 2013 року Тестування з фізики
25 червня 2013 року Тестування з біології
27 червня 2013 року Тестування з світової літератури
З  18 червня до 7 липня 2013 року Оголошення результатів ЗНО
З 4 до 11 липня 2013 року Проведення додаткової сесії ЗНО